vrijdag 29 augustus 2014

Lamsfilets met linzen en sperziebonen

Lamsvlees met sperziebonen, het is een combinatie die altijd werkt. Met linzen erbij wordt het weer net iets minder gewoon. Mijn inspiratie haalde ik bij Gordon Ramsay.
Ramsay gebruikte droge linzen, ik behielp me met linzen uit blik.  Dat was achteraf bekeken niet zo'n goede zet, omdat je toch bouillon nodig hebt voor dit recept.

Voor 2:
250 gr sperziebonen
125 gr linzen (of 1 blik van 400 gr*)
2 lamsfilets van 200 gr elk
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
2 takjes rozemarijn
2 takjes verse tijm
1 tl balsamico-azijn
olijfolie
1/2 tl korianderbolletjes, gekneusd
1/2 tl zwarte-peperbolletjes, gekneusd
3/4 l groentebouillon

Marineer de lamsfilets gedurende enkele uren in wat olijfolie samen met een takje rozemarijn en tijm en de koriander en peper. 
Verwarm de oven voor op 190°.
Kook de sperziebonen voor gedurende ongeveer 8 min. Laat schrikken in ijskoud water en zet opzij.
Stoof het sjalotje en de knoflook aan in wat olie, doe er de linzen en de bouillon bij, met de helftrest van de kruiden en laat ongeveer 20 minuten koken op een zacht vuurtje. Giet de linzen af, doe de kruiden weg en bewaar de bouillon. 
* Voor linzen uit blik: giet ze af en spoel ze. Laat ze dan enkele minuutjes stoven met de sjalot, knoflook, kruiden en wat bouillon. 

Doe wat zout op de lamsfilets en bak ze aan beide zijden aan in een ovenvaste pan. Zet de pan in de oven en laat ongeveer 6 minuten verder garen. Haal uit de oven en laat het vlees op een plank wat nagaren. 

Verwijder het overtollige vet uit de pan en zet terug op een zacht vuurtje. Deglaceer mat de balsamico en doe er de linzen en de boontjes bij met enkele eetlepels bouillon.  

Snij het lamsvlees in sneetjes en serveer op een bedje van linzen en sperziebonen.



 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.