vrijdag 22 augustus 2014

Mosselen met een zuiders tintje

Laatst was ik in de wolken van de mosselen-antipasto in mijn favoriete Italiaanse restaurant. De groenten in mijn koelkast wezen vandaag in dezelfde richting.  Ik was alweer een happy cooker.

Lunch voor 2 of voorgerecht voor groot gezelschap:

2 kg mosselen
1 rode paprika, in reepjes of blokjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 stengel bleekselder, in schijfjes
2 tomaten, in blokjes
100 gr pikante chorizo, in schijfjes
een flinke snuif pimenton (gerookte-paprikapoeder)
1 el fijngehakte peterselie
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
1 dl witte wijn
olijfolie

Spoel de mosselen en bereid de groenten voor.
Stoof in een grote mosselpot de ui aan in de olie samen met het knoflookteentje, de selder, de chorizo en de paprika. Doe er na  enkele minuten de mosselen bij met de witte wijn en de tomaten. Breng op een hevig vuur aan de kook tot de mosselen opengaan. Doe er wat pimenton, de lente-uitjes en de peterselie over. Schud eens om en laat nog even opkomen. 
Lekker met rustiek brood en een glaasje witte wijn.



 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.