vrijdag 22 augustus 2014

Pittige farfalle met spinazie en drie kazen (bijgewerkt op 22 aug. 2014)

Vandaag was er geen knoflook in mijn keuken. Dan maar een rood pepertje gebruikt om de spinazie wat pit te geven. Voor spinazie als bijgerecht verkies ik de knoflookversie maar in de pasta die ik vandaag in mekaar flanste heeft de peper zeker recht van spreken. Wie ricotta nogal flets vindt, kan hem gerust (eventueel gedeeltelijk) vervangen door gorgonzola. Pas je kruiding dan wel aan. Een beetje zout trekt de smaken op, te veel verknoeit het gerecht.



Voor 2:

120g farfalle
250g verse spinazie 
1 scherpe rode peper, zonder pitjes en in ringetjes gesneden 
een handvol kerstomaatjes, gehalveerd en zonder zaadjes
een paar zongedroogde tomaatjes (ev.), in reepjes gesneden
150 g heilbot met boter en citroen ricotta
enkele eetlepels parmezaan of grana padano 
wat fetakaas, verbrokkeld
olijfolie
zeezout
zwarte peper

Verwijder de dikke nerven van de spinazie (niet nodig bij jonge spinazie) en spoel de spinazie.
Kook de pasta al dente.
Fruit in een wokpan of brede sauteerpan het pepertje in de olie. Je kan ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes gebruiken. Doe er de tomaten bij en laat enkele minuten op een redelijk hoog vuur staan. Doe er de spinazie bij en laat sllnken. Kruid met wat peper en zout. Zet het vuur zachter. Doe er de ricotta bij, de feta en de parmezaanse kaas. 
Giet de pasta af en hou wat kookwater opzij.
Doe de pasta bij het spinaziemengsel en roer alles goed om. Voeg een beetje kookvocht toe en indien nodig nog wat zout.  
Serveer met wat extra gemalen kaas en ciabattabrood.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.