vrijdag 22 augustus 2014

Spekblokjes, radicchio en sjalotjes

Heerlijk bijgerecht, en met wat brood erbij is het wat mij betreft ook een prima lunch! 
Ik weet niet of het eigenlijk wel het seizoen is voor radicchio, maar ik kan nu eenmaal moeilijk aan deze witloofachtige groente weerstaan. Uiteraard kan je dit ook maken met witloof. 
Het recept komt uit Hugh Fearnley-Whittingstall's De lekkerste drie-eenheid op je bord, een zeer inspirerend kookboek. Een gepocheerd eitje als je wat handig bent, of anders gewoon een medium gekookt eitje, past daar uitstekend bij.

Voor 2:
300 gr sjalotjes
1 radicchio
100 gr spekblokjes
olijfolie
2 tijmtakjes
peper en zout

Verwarm de oven voor op 190°. Pel en halveer de sjalotjes.
Doe ze in een braadslede met  wat olijfolie, tijm en wat peper en zout. Schep goed om en zet 10 min; in de oven.
Snij ondertussen de radicchio in 6 of 8 parten die bij de wortel nog aan elkaar blijven zitten. Meng de radicchio met wat olijfolie en peper en zout.
Doe het spek en de radicchio bij de sjalotten in de braadslede. Zet ongeveer 25-30 minuten in de oven tot de radicchio zacht is en geslonken en het spek  en de sjalotten mooi gebruind. Schep halverwege een keer door.


 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.