zaterdag 30 augustus 2014

Perenconfituur met kaneel en amaretto

 
Peren in overvloed deze zomer. Enkele potjes confituur mogen dan ook niet ontbreken op je voorraadplank. 

Voor 2 potjes:
400 gr peren (ong. 4 peren)
1/2 kaneelstokje
350 gr suiker + 1 el vanillesuiker
2 el Pec 
1 à 2 el amaretto
beetje citroensap


Doe ze in een hoge pot met wat citroensap en het kaneelstokje.   Laat een kwartiertje koken tot de peren tot moes beginnen te koken. Haal het kaneelstokje eruit en doe er de suiker bij en de pec bij. Kook  enkele minuten tot de confituur dik genoeg lijkt. Neem van het vuur en doe er de amaretto bij. Vul de schone confituurpotjes en sluit af met deksel. Laat afkoelen. Was het maar al tijd voor het ontbijt!



1 opmerking:

  1. Leuke slotzin ! Ik kijk uit naar je eerste recept op rijm....

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.