dinsdag 19 augustus 2014

Mirabellenconfituur met citroenmelisse en calvados of limoncello - bijgewerkt op 1 september 2016


Op onze laatste citytrip naar Nancy kwamen we deze kleine pruimpjes zowat overal tegen, bij de groenteboer, op het menu van de brasseries, in de etalage van de pasteibakkers en op de etiketten van de plaatselijke likeurtjes. Ik wist toen al dat ik er thuis mee aan de slag zou gaan. Mirabellenconfituur was mijn eerste experiment. Alvast een succes.


Voor 2 à 3 potjes:

750 gr mirabellen
sap van 1/4 citroen
1 el fijngehakte citroenmelisse
15 à 25 ml calvados of limoncello
450 à 500 gr geleisuiker (of volg de instructies van je geleisuikerfabrikant)
1/4 vanillestok (eventueel)

Was en ontpit de mirabellen en halveer ze. Je hebt dan ongeveer 600 gr vruchten. Doe ze in een ruime kookpot  en meng er het citroensap, de citroenmelisse, de suiker, het merg van het vanillestokje en de calvados onder.  Breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten (of volg de instructies van je geleisuikerfabrikant) zachtjes koken en roer van tijd tot tijd even om. Leg een vochtige propere keukenhanddoek klaar. Doe de confituur in brandschone potjes, doe er het deksel op en laat ze (eventueel omgekeerd) afkoelen op de handdoek. Wedden dat jij ook in de verleiding komt om alvast een bordje achter te houden voor onmiddellijk gebruik?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.