
Voor 2 potjes:
500 gr rode bieten, voorgestoomd, in blokjes*
1 grote rode ui, gesnipperd
100 gr suiker
1,5 dl ciderazijn
2 dl witte balsamicoazijn
1 appel
1 tl citroensap
zout en zwarte peper
* Als je verse bieten gebruikt, schil ze dan en snij ze in kleine blokjes. Doe ze na 10 minuutjes al bij de ui en laat verder koken tot de bieten zacht zijn. Voeg daarna da appel toe en volg het recept zoals hierboven.
Breng de ciderazijn en de balsamicoazijn met de suiker aan de kook, doe de ui erbij en laat een kwartiertje zachtjes koken tot de ui gaar is. Voeg de bietjes toe en laat nog 5 minuten verder koken. Schuil intussen de appel en rasp hem (grof). Doe de appelrasp samen met het citroensap en het zout bij de bieten en laat verder koken op een zacht vuur, totdat het mengsel ingedikt is en het meeste vocht is verdampt. Laat afkoelen en doe daarna in goed schoongemaakte of gesteriliseerde weckpotten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.