zondag 28 december 2014

Mini-blini's met gerookte zalm en zure room

In de dagen tussen kerst en nieuwjaar zijn hapjes een welkome afwisseling tussen het zwaardere werk! Ik gebruikte  kant-en-klaar gekochte blini's maar je kan natuurlijk je eigen beslag maken van boekweitmeel. 

Voor 16 mini-blini's:

2 opgehoopte eetlepels zure room
2 opgehoopte eetlepels kaas type philadelphia
150 gr gerookte zalm, in 16 porties
16 mini-blini's, kant-en-klaar
verse dille en bieslook, fijngehakt
1/2 appel
peper en zout

Schil de appel, snij hem in schijfjes, dan in reepjes en in zeer kleine blokjes. Meng de  kaas met de zure room. Doe er de appelblokjes in en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de bieslook en dille toe en hou nog wat dille apart voor de garnering. Zet even weg in de koelkast. 

Verwarm de blini's in een anti-kleefbraadpan zonder vetstof.
Beleg de pannenkoekjes met een portie zalm, doe er een quenelle* zure room op en  versier met de overgebleven dille. 

*Gebruik hiervoor 2 dessertlepels.  











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.