woensdag 10 december 2014

Penne met spruitjes en blauwe kaas met of zonder spekblokjes

Eenvoudige receptjes zoals deze behoeven niet veel uitleg. Wie niet van blauwe kaas houdt, kiest gewoon een andere goed smeltende kaas. En vegetariërs laten natuurlijk de spekblokjes weg. Misschien vervangen door pijnboompitten?

200 g Penne
250 g Spruitjes
125 g Champignons, in schijfjes
100 ml Room
50 à 75 g,
blauwe kaas type Roquefort
100 gr Spekblokjes
Peper En Zout
Olijfolie


Kook de spruitjes bijna beetgaar. Laat ze wat afkoelen en snij ze in schijfjes. 
Bak de spekblokjes en haal ze uit de pan. Bak de champignons in dezelfde pan tot ze beetgaar zijn. Laat ook de spruitjes nog even meebakken.
Kruid de groenten met peper en zout en nootmuskaat. 
Kook ondertussen de pasta al dente, giet af en doe ze bij het groente-spekmengsel. Giet er de room bij en verbrokkel de blauwe kaas erin en laat alles goed doorwarmen. Doe er de spekblokjes bij en kruid nog bij indien nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.