zaterdag 13 december 2014

Couscous met chorizo en spinazie

Terug naar een oude liefde: Donna Hay. Ik was op zoek naar iets helemaal anders en kwam hier op uit. Een prima recept dat na een moeizame cadeautjesjacht erg snel klaar was en bovendien mijn restje spinazie verwerkte. Potjesgeluk alweer.
Een volgende keer doe ik er nog wat ingemaakte citroen bij en vervang ik de aioli door (Griekse) yoghurt of zelfs tzatziki.

Voor 2:

200 gr maftoul (=Palestijnse volkorenvariant van couscous), gespoeld en uitgelekt
150 gr spinazie
100 à 150 gr chorizo, in plakjes
2 kleine rode uien, in segmenten
1 el verse bladpeterselie
1 snuifje chilivlokken (optioneel)
1/2 l kippenbouillon

Voor de aoioli:
2 el mayonaise
1/2 tl mosterd
1 knoflookteentje, geperst

1 halve citroen, in partjes

Verhit de olijfolie in een sauteerpan en bak er de uien en de chorizo met de chilivlokken in aan. Laat ongeveer 8 minuten bakken tot uien en chorizo goed gebakken zijn. Doe er de maftoul bij met de kippenbouillon. Zet een deksel op de pot en laat op een zacht vuur ongeveer 10 minuten verder sudderen tot de bouillon verdampt is. Check of de couscpous gaar is en doe indien nodig nog wat extra water bij. Doe er de spinazie en de bladpeterselie bij en laat nog enkele minuten verder sudderen. 
Voor de aioli meng je de mayonaise met de mosterd en de uitgeperste knoflook.
Serveer met enkele partjes citroen.   

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.