zaterdag 27 december 2014

Wildburger mer bieten-appelchutney


Wildgehakt kun je alleen op bestelling krijgen. Ik kocht meteen een hoeveelheid van 2 kg en vroor het in tot nader gebruik. Ondertussen experimenteer ik met allerlei recepten en deze wildburger is er een van.  Echt lekker in combinatie met de chutney die ik al enkele dagen geleden maakte. 


400 gr wildgehakt (bijv. van hertenkalfgebraad met varken)
2 à 4 sesambroodjes, doormidden gesneden
wat gemengde sla
bieten-appelchutney 
1 el mayonaise
1 tl geraspte mierikswortel, uit een potje *
peper & zout

Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er 4 burgertjes van. 
Meng de mierikswortel door de mayonaise, met wat peper en zout. Wees matig met bijkruiden, mierikswortel is uit zichzelf al scherp. 
*Ik gebruikte een kant-en-klare mierikswortelrasp. Waarschijnlijk is zelf geraspte mierikswortel nog sterker van smaak. 

Grill de burgers op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze doorbakken zijn. Leg ook de broodhelften even op de rooster. 
Smeer de onderste helften van de broodjes in met mierikswortelmayonaise, leg er wat slablaadjes op, een hamburger, een flinke schep chutney, en eindig met de tweede helft van het broodje. Of maak een dubbele  burger. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.