Voor wie de steak wil combineren met Marokkaanse smaken is dit een heerlijk zondags gerechtje. De harissa geeft pit aan de stroganoff. Zelf hield ik het bij 1/4 tl, maar het mag gerust wat meer, als je tafelgenoten daarmee akkoord zijn!
En natuurlijk kun je ook frietjes van aardappelen maken, als je dat wilt. Ik zou dan de frietjes eerst even blancheren en dan verder afbakken met de ras-el-hanout in de oven. Ik heb de baktijd voor aardappelfrieten wel niet uitgeprobeerd.
Voor 2:
2 chateaubriands
3 koolrabi's, in dunne frietjes gesneden
1 volle eetlepel ras-el-hanout
olijfolie
Voor de stroganoff:
olijfolie
1 grote ui, in halve schijven
1 knoflookteen, fijngehakt
1/2 groene paprika, in fijne reepjes
1/2 rode paprika, in fijne reepjes
100 gr kastanjechampignons of een mengeling oesterzwammen, shiitake en kastanjechampignons, in vieren gesneden
1 1/2 el tomatenconcentraat
1/4 à 1/2 tl harissapasta
1/2 tl gemberpoeder
peper en zout
1 dl rundsbouillon
0,5 dl room
Verwarm de oven voor op 200°. Doe de koolrabifrietjes op een bakplaat, bestrooi met de ras-el-hanout en doe er wat olijfolie bij. Laat ongeveer 25 minuten bakken in de oven. Kijk regelmatig of ze niet te snel gaan en roer om.
Fruit de ui en de champignons aan in wat olijfolie en laat 3 minuten bakken. Doe er de paprika's en de knoflook bij en laat nog eens 3 minuten bakken. Doe er het tomatenconcentraat bij en laat 1 minuut verder bakken. Doe er op dezelfde manier de harissa en gember bij en blus dan alles met de bouillon. Laat nog 5 minuten verder stoven .
Bak de biefstukken naar smaak.
Lekker met een Malbec!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.