zondag 6 maart 2016

Geroosterde kleurrijke bietjes en raapjes allerhande

Zo'n bijgerecht waar je niet genoeg van krijgt en ook prima als vegetarisch hoofdgerecht met wat geitenkaas erbij! De opgegeven hoeveelheden doen er niet zo veel toe. Als je het maar kleurrijk houdt! 

Voor 2:
3 gele raapjes
3 paarse raapjes
2 kleine rode bieten
3 wortelen (eventueel paarse en gele)
1 halve kleine butternut pompoen (flespompoen)
1 zoete aardappel 
1 pastinaak of wat aardpeertjes
5-6 knoflookteentjes (ongepeld!)
4-5 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 el honing of iets anders zoet (agavesiroop, ...)
2 stengels rozemarijn
100 g verse geitenkaas
peper en zout

Schil alle groenten en snij ze in evengrote stukken van maximaal 1 cm doorsnede (behalve de wortelen, die mogen slechts de helft zo dik zijn wegens een langere gaartijd). Doe alle groenten in een vuurvaste ovenschotel, doe er de olijfolie en de balsamico over, meng en kruid met peper en zout. Verdeel er de ongepelde lookteentjes over en de rozemarijn. Zet in een voorverwarmde oven op 200° tot ze gaar zijn (ongeveer 30-45 minuutjes).   
   
Snij de geitenkaas in plakken en leg op de ovenschotel en zet 5 minuutjes onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Haal uit de oven, doe er de honing over en serveer!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.