Vandaag haal ik mijn inspiratie uit Het spirelli kookboek. Ik ben sinds kort in de ban van een nieuw speeltje in de keuken, nl. de spiraalsnijder. Het is een handig gereedschap in de keuken om groenten op een nieuwe manier te snijden. Je gebruikt hem als een puntenslijper. Ik zal hem deze zomer nog dikwijls gebruiken om pasta's en slaatjes een nieuwe look te geven. Het receptje verschilt lichtjes van het oorspronkelijke recept.
Voor 2, als voorgerechtje of lichte lunch:
1 volle tl (grove) mosterd
sap van een halve kleine citroen
2 el plantaardige olie (zonnebloem of koolzaad)
1/2 komkommer
enkele dilletakjes
peper en zout
Maak een vinaigrette met de mosterd, het citroensap, de olie en de ahornsiroop. Breng op smaak met peper en zout en wat fijngehakte verse dille.
Was de komkommer maar schil niet! Snijd de komkommer in spaghettislierten met de spiraalsnijder.
Draai de spaghetti met een vork tot sliertjes.
Serveer de komkommersliertjes met wat stukjes/plakjes gerookte forel en lepel er wat vinaigrette over. Dien op met dik gesneden bruin (rogge)brood. Een toefje mierikswortelcrème zou er nog bovenop kunnen, of een lepeltje Philadelphia roomkaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.