Voor 4:
1 bos basilicum
400 g spinazie
1 snijbiet
200 g witte paddenstoelen
olijfolie
200 g ricotta
½ bot munt
1 bol buffelmozzarella
200 g jonge parmezaan
250 g lasagne
Voor de tomatensaus
2 uien
4 tenen knoflook
2 el tomatenconcentraat
1 tl chilivlokken
1 takje tijm
1 blaadje laurier
800 g tomaten uit blik
1 el balsamicocrème
2 el olijfolie
250 ml groentebouillon
peper
1 tl zout
1 takje rozemarijn
1. Begin met de saus. Pel de ui en de look. Snij de ajuin fijn en doe in een pan met twee eetlepels olijfolie. Pers de look bij de ajuin. Stoof aan.
2. Voeg het tomatenconcentraat, tijm, laurier, rozemarijn en de chilivlokken (naar smaak) toe.
3. Voeg de groentebouillon en de gepelde tomaten toe. Roer tot een mooie saus. Kruid met peper, zout en balsamicocrème. Zet het vuur zachter en laat 10 minuutjes pruttelen.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
5. Doe verder met de groenten. Ontdooi de diepvriesspinazie en laat uitlekken of was en stoof de verse spinazie aan.
6. Was en snij de snijbiet in kleine stukjes. Stoof aan in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
7. Snij de paddenstoelen in vier. Stoof ook die aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
8. Meng de ricotta met de snijbiet. Doe er de spinazie bij. Kruid bij met peper en zout.
9. Hak de munt en de basilicum fijn.
10. Snij de mozzarella in stukjes.
11. Schep wat tomatensaus in de ovenschaaltjes. Leg er blaadjes lasagne op. Bedek met het ricottamengsel, verse kruiden, mozzarella en paddenstoelen. Bedek opnieuw met lasagneblaadjes. Werk af met tomatensaus en geraspte Parmezaanse kaas.
12. Stop ongeveer 25 minuten tot een halfuurtje in de oven op de stand ‘hete lucht’ tot je een krokant korstje hebt.
13. Serveer dadelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.