woensdag 10 augustus 2016

Spaghetti alle vongole

Vandaag kon ik een netje levende vongole op de kop tikken.  Uiteraard stonden hier dan ook spaghetti alle vongole op het menu, niet bijster origineel misschien, maar wel lekker. 

Voor 2:
600 gr vongole of venusschelpen
1 sjalotje of kleine ui
1 gedroogd rood pepertje of enkele ringetjes verse rode peper`
1 knoflookteen
een handvol verse bladpeterselie
1 glas witte wijn
peper en zout
olijfolie
200 gr spaghetti


Spoel de vongole even in koud water, zodat er geen zand meer achterblijft. Mijn ervaring is dat het bij vongole in netjes nogal meevalt met dat zand. Laat ze dus toch maar niet te lang in het water, want je spoelt ook onherroepelijk veel smaak weg met het spoelwater.  
Zet alvast het water op voor de pasta.
Snij ui, look en peterselie fijn.
Eenmaal de pasta in het water, heb je tijd genoeg om de vongole te bereiden. Stoof ui, knoflook en pepertje aan gedurende enkele minuten in een pan waar een deksel op past. Voeg de helft van de peterselie toe en verwijder het gedroogde pepertje. Blus met witte wijn. Doe er de vongole bij en laat onder deksel verder sudderen tot de schelpen opengaan. Kruid af met wat zout en veel zwarte peper. 
Giet de pasta af en doe ze in de pan met de vongole. Hussel door elkaar met nog een flinke scheut olijfolie en strooi er de rest van de peterselie over. Klaar!

Tip: Gebruik de rest van de vongole in een heerlijk zomerse minestrone. Recept in volgend bericht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.