vrijdag 26 augustus 2016

Geroosterde bloemkool met paprika's

Bloemkool op de bbq, het is echt een goed idee. En bij slecht weer is er nog altijd de oven. Je kan makkelijk variëren op deze schotel. Venkel ipv paprika's is een zeer goed alternatief. 

Voor 2: 
1 kleine bloemkool, in roosjes
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in partjes
1 knoflookteen, in zijn geheel, ongepeld
1 takje rozemarijn
olijfolie
peper en zout

Meng de groenten met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Doe alles op een grillplaat en leg er de rozemarijn en de knoflookteen bij. Bak de groenten op een medium hoog vuur en  laat  verder bakken onder deksel, op indirect vuur.  Hou het vuur onder controle zodat de groenten de tijd krijgen om beetgaar * te worden zonder aan te branden. (In de oven - 200° - moet je op 25 minuten rekenen.) Knijp de knoflookteen uit over de groenten.
*Als je niet zo van beetgare groeten houdt, kan je de bloemkool eerst enkele minuutjes voorstomen in de magnetron. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.