donderdag 11 augustus 2016

Lamskoteletjes met boontjes en linzen

Heb je ook nog Puy-linzen of Castelluccio-linzen in je voorraadkast staan? Dan heb ik hier een prima receptje om er eindelijk eens iets mee te doen. Lamsvlees en boontjes zijn zo al een gouden koppel, maar de linzen misstaan er zeker niet bij. Groene of blonde linzen dan, want de rode zijn te melig en passen vooral in soep of pureebereidingen. De kleur van de bonen maakt dan weer niets uit voor de smaak, maar geel oogt  mooier naast de groene linzen. Ben je echt niet aan linzen, niet getreurd, het gerecht blijft overeind ook als je de linzen vervangt door vastkokende aardappeltjes.

Voor 2:
4 dubbele lamskoteletten
150 gr Puy- of Castellucciolinzen
300 gr sperziebonen en/of boterbonen
3,5 dl groentebouillon
1 knoflookteen (in zijn geheel)
1 takje verse rozemarijn
1 takje tijm
olijfolie

Kruid de lamskoteletten met peper en zout en strijk ze in met olijfolie. Laat eventueel enkele uurtjes marineren.
Doe de linzen met de knoflook en de kruiden in de (koude) groentebouillon, breng aan de kook en laat ze op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten gaar worden. 
Ondertussen kun je de boontjes gaarkoken, ong. 6 à 8 min. Giet ze af en hou ze opzij.
Bak de koteletjes in een pan in wat olijfolie tot ze roze zijn (of zoals jij ze liefst hebt).  Haal ze uit de pan en hou ze warm onder alufolie. Giet de linzen af, maar bewaar de bouillon. Doe de boontjes en de linzen in het braadvet van de koteletjes. Kruid bij met peper en zout, doe er wat  bouillon en een scheutje balsamico-azijn of vincotto bij en hussel even om. Leg er de koteletjes weer bovenop en dien op.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.