woensdag 10 augustus 2016

Minestrone met vongole


Omdat een netje vongole (1 kg ong.) te veel is voor 2 personen, voorzie je best 2 gerechtjes met vongole. Na de spaghetti alle vongole (uit het vorige bericht) belandt de rest in een zomerse minestrone. Simpel maar zeer lekker.


Voor 2:
400 gr vongole, gespoeld
1 ui
1 wortel
1 courgette
2 takjes groene selder met wat blad
1/4 rood pepertje (eventueel)
1 scheutje witte wijn
1 1/2l kippenbouillon
1 klein blikje kidneybonen, gespoeld en uitgelekt
150 gr korte pasta, penne bijv.
olijfolie
peper en zout
parmezaan
pesto (eventueel)

Kook de pasta zoals aangegeven.
Snijd de groenten fijn en stoof ze aan in wat olijfolie. Blus met de witte wijn en leng aan met de kippenbouillon. Laat ongeveer 5 minuutjes koken en kruid wat bij met peper en zout naar smaak. Voeg de vongole met de bonen toe en laat weer koken tot de schelpen opengaan. Giet de pasta af en doe ze bij de minestrone. Serveer met een lepel pesto of parmezaankaas.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.