zondag 14 augustus 2016

Zoete aardappel met guacamole

Ik ben in de zomer altijd op zoek naar nieuwe bijgerechten. Deze variant op de gewone aardappel in de schil komt zeker in mijn lijstje van favorieten. 

Voor 2:
2 grote zoete aardappels 
1 rijpe avocado
1/2 rode ui*  
enkele tapastomaatjes, in stukjes
1 knoflookteen, geperst
sap van 1/2 citroen of van limoenen
peper en zout

*Liefhebbers van pittig kunnen de rode ui vervangen door lente-uitjes met ringetjes rode peper.


Pof de aardappels in de oven, op de bbq of in de magnetron, zoals je dat gewoon bent. Laat even uitstomen.
Ondertussen kan je de guacamole klaarmaken. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en plet met een vork in een  kommetje. Doe er dan het citroensap, rode ui en knoflook bij. Roer er de stukjes tomaat door.
Snij de aardappels open en doe er de guacamole in. Lekker bij een stukje gegrild vlees met een gemengde salade!  En oh ja, je hebt hopelijk ook een fles rosé gekoeld? Want dat maakt het echt af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.