woensdag 31 augustus 2016

Risotto met courgette en garnaalstaarten

Met risotto kan je alle kanten uit. 

Voor 2:
6 grote garnaalstaarten, eventueel ontdooid
160gr carnaroli rijst (of arborio)
1/2 kleine ui, gesnipperd
75 ml witte wijn
1/2 l groentebouillon
1 klontje boter
enkele eetlepels parmezaan
1 jonge courgette
sap en rasp van 1/4 citroen
peper en zeezout
1 mespuntje espelette of ander chilipoeder
1 knoflookteentje, fijngehakt


Ontdooi de garnaalstaarten als je met diepvries werkt. Pel en ontdarm de garnaalstaarten, maar laat een stukje van de staart zitten. Bestrooi ze met peper en zout en wat olijfolie en zet nog even weg.
Stoof de gesnipperde ui even aan in wat olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan de rijst toe en laat ook glazig stoven. Blus met de witte wijn en laat op een zacht vuurtje alle wijn verdampen. Voeg dan pollepelgewijs de bouillon toe totdat de rijst gaar is (ong 18 min.). Roer er op het einde een klont boter door en wat parmezaan.  
Ondertussen heb je tijd om de courgette in de lengte in fijne plakjes te snijden. Een mandoline geeft het beste resultaat. Bak ze aan in wat olijfolie samen met de geraspte citroen, wat zout en espelettepeper. 
Bak de garnaalstaarten in een andere pan met wat hete olijfolie, voeg de knoflook toe en laat garen aan beide kanten. Blus de pan met wat citroensap.
Verdeel de risotto over twee borden, schik er de courgettes en de garnalen op, en werk af met het bakjus van de garnalen. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.