Voor als het heel snel mag gaan. Een superlicht visgerechtje dat niet veel werk vraagt. Je zou dit ook in de oven kunnen klaarmaken, maar ik hou wel van het krokante vel dat je verkrijgt door op hoge temperatuur te grillen. Vervang de zeekraal door verse spinazie, als je geen zeekraal vindt of het niet lekker vindt.
Voor 2:
4 zeebaarsfilets (met vel)
een verpakking zeekraal
een tiental kleine trostomaatjes, gehalveerd
1 ansjovisfilet
sap van 1/2 limoen
peper en zout
viskruiden
olijfolie
Maak enkele inkepingen in het vel van de filets en strooi er viskruiden in. Bestrooi ook de andere zijde met de kruiden en strijk de filets rondom rond in met olijfolie.
Verhit de grill op een hoog vuur. Grill de filets op de velkant gedurende enkele minuten. De filets hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Stoof ondertussen de zeekraal met de tomaatjes en de ansjovis in wat olijfolie. Laat ongeveer 5 minuten sudderen en doe er het limoensap bij. Laat nog even doorsudderen en kruid bij met peper en (een beetje) zout. Leg er de zeebaarsfilets op met de velkant naar boven totdat ze gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.