
Voor 2 à 3:
1 kg kippenvleugeltjes
3 zoete aardappelen, geschild (of andere aardappelen zoals Roseval of krieltjes, ongeschild)
1 rode paprika, in ringen
chorizo, pikant, ongeveer 15 cm, in blokjes
1 rode ui, in halve maantjes
1 courgette, in dikke schijven (eventueel)
1 tl pimenton of gerookt paprikapoeder
1 rozemarijntakje, de blaadjes fijngehakt
zeezout
enkele knoflooktenen, ongepeld en in hun geheel
extra: bakpapier
Verwarm de oven voor op 200°. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Snij de zoete aardappel in dikke schijven van ong. 1 cm dik en bedek er de met bakpapier beklede bakplaat mee. Leg er de kippenvleugels bovenop en bestrooi alles met de pimenton en flink wat zout. Leg de paprikaringen erbovenop samen met de rode ui, de chorizo en de rozemarijn. Verdeel de knoflook over de schotel. Nog een klein scheutje olie er overheen en de tray is klaar voor de oven.

Tip:
Na frustrerende ervaringen met allerlei soorten chorizo uit de gewone supermarkt, hou ik het voorlopig bij de biologische worst, die ik in Bio-Planet haal. Ik vind de worst minder droog. En ik bewaar wat ik niet meteen gebruik, in stukken van 8 cm in een doosje in de diepvries. Dat werkt zeer goed!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.