zaterdag 3 september 2016

Traybake op zijn Spaans

Een traybake is zowat de simpelste manier van koken. Je legt de gekruide ingrediënten op een bakplaat en je laat de oven het werk doen. Daarna kies je zelf of je de ingrediënten overdoet in een mooiere schaal of niet. Simpel toch?

Voor 2 à 3:

1 kg kippenvleugeltjes
3 zoete aardappelen, geschild (of andere aardappelen zoals Roseval of krieltjes, ongeschild)
1 rode paprika, in ringen
chorizo, pikant, ongeveer 15 cm, in blokjes
1 rode ui, in halve maantjes
1 courgette, in dikke schijven (eventueel)
1 tl pimenton of gerookt paprikapoeder
1 rozemarijntakje, de blaadjes fijngehakt
zeezout
enkele knoflooktenen, ongepeld en in hun geheel

extra: bakpapier

Verwarm de oven voor op 200°. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Snij de zoete aardappel in dikke schijven van ong. 1 cm dik en bedek er de met bakpapier beklede bakplaat mee. Leg er de kippenvleugels bovenop en bestrooi alles met de pimenton en flink wat zout. Leg de paprikaringen erbovenop samen met de rode ui, de chorizo en de rozemarijn. Verdeel de knoflook over de schotel. Nog een klein scheutje olie er overheen en de tray is klaar voor de oven. 
De schotel is klaar in 30 minuten.  Voor krokantere vleugeltjes moet je de oventemperatuur de laatste 10 minuten wat verhogen. Als je courgette gebruikt, kan je die best pas toevoegen na een kwartiertje. 

Tip:
Na frustrerende ervaringen met allerlei soorten chorizo uit de gewone supermarkt, hou ik het voorlopig bij de biologische  worst, die ik in Bio-Planet haal.  Ik vind de worst minder droog. En ik bewaar wat ik niet meteen gebruik, in stukken van 8 cm in een doosje in de diepvries. Dat werkt zeer goed! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.