vrijdag 23 september 2016

Gratin van bloemkool en spinazie met ei

De eerste vegetarische gratin van het seizoen. Zou het dan toch herfst worden? Verse spinazie of gehakte diepvriesspinazie zijn ook mogelijk, maar ik gebruikte een restje spinazie in roomsaus. Ik deed er op het einde nog wat verse grijze garnalen over, en vond dat wel lekker. Maar echt nodig is het niet. En vegetarisch is het dan natuurlijk niet meer. Ook kinderen vinden deze schotel zeer lekker.

Voor 2:

2 niet te grote aardappelen, geschild en in  stukjes
1/2 kleine bloemkool, in roosjes
een restje spinazie in roomsaus (diepvriesblokjes)
50 gr kaas om te gratineren
bechamelsaus van 1/4 l melk
2 eieren
50 gr grijze garnalen, eventueel

Verwarm de oven voor op 180°.
Kook de bloemkool en de aardappelen voor, ze hoeven niet volledig gaar te zijn, want ze gaan nog in de oven.
Maak de bechamelsaus zoals je dat gewoon bent. 
Doe de bloemkool en de aardappel in een ovenschotel. Overgiet met bechamelsaus en doe er de spinazieblokjes over. Maak twee kuiltjes in de groenten en doe in elk een ei. 
Zet de schotel in de oven voor ongeveer een kwartiertje. Op het einde kan je de oven eventueel op grillstand zetten om een bruin korstje te krijgen. 
Laat de schotel even afkoelen en doe er de grijze garnalen naar wens bij. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.