maandag 12 september 2016

Varkenshaasje op de bbq met groenten

We profiteren van deze schitterende zonnige septemberdagen om nog eens te barbecuën. Ik koos vandaag voor een varkenshaasje, meer bepaald een presa iberico met een schaal groenten. Heel eenvoudig en weinig afwaswerk. Het enige wat nodig is een BBQ met deksel zodat vlees en groenten op lage temperatuur kunnen garen.   In de oven kan natuurlijk ook!

Nodig voor 2:

1 varkenshaasje of presa iberico
2 rode uien, gepeld
2 zoete aardappelen, geschild
2 paprika's, eender welke kleur,  
1 takje verse tijm
2 tajes rozemarijn
olijfolie
witte-wijnazijn
peper en zout en of een vleeskruidenmengsel

Marineer de varkenshaas even in wat olijfolie met peper en zout of vleeskruiden.
Snij de groenten in parten of grove stukken en meng ze met wat olijfolie, goede witte-wijnazijn, peper en zout en de takjes tijm en rozemarijn.
Verwarm het vuur voor tot je een temperatuur van 150° bereikt hebt. Gebruik hiervoor een oventhermometer. Doe de groenten in een passende vuurvaste schaal en laat op indirecte wijze en onder deksel (dwz. niet rechtstreeks boven het vuur en onder deksel) een kwartiertje bakken.  Blijf het vuur controleren. Schroei dan rechtstreeks, dus  direct boven het vuur, het vlees aan alle zijden aan. Leg het dan bovenop de groenten, doe het deksel terug dicht en laat verder garen tot het een binnentemperatuur van 55° (roze) tot 65° (a point) bereikt hebt of zoals je zelf wilt. Gebruik hiervoor de kernvleesthermometer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.