zaterdag 17 september 2016

Granen met courgette, halloumi en puntpaprika

Eenvoudig receptje, ideaal op een van de laatste nazomerdagen als we nog een laatste keer keer de bbq aansteken. Uiteraard kan je dit ook binnen op de grillpan of de grillplaat bereiden. Je kan alle richtingen uit met de ingredïenten: linzen of couscous, quinoa, ... En ook de gegrilde groenten kan je makkelijk aanvullen of vervangen door uien, venkel, aubergine ... Of laat de granen weg en beleg een ciabatta met de gegrilde kaas en groenten. 


Voor 2:

2 kleine courgettes, in dunne plakjes
120 gr granen, quinoa of een mix
1 puntpaprika
wat balsamico-azijn
olijfolie
takje verse tijm
citroenrasp
peper
verse bladpeterselie, fijngehakt
200 gr halloumi, in repen of grote blokken gesneden

Kook de  granen zoals  aangegeven in de instructies. Rooster ondertussen de paprika tot hij zwartgeblakerd ziet en verwijder dan het vel en de zaadjes. Strijk de courgette in met wat olijfolie, doe er de tijm en eventueel wat citroenrasp over en grill ze aan beide kanten. Hou ze opzij, samen met de paprika. Snij de groenten in grote stukken en meng ze onder de granen zodra die klaar zijn. Doe er wat olijfolie, een beetje balsamico en de peterselie bij. Kruid bij met peper. Zout is niet nodig omdat de halloumi al vrij zout is. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.