vrijdag 9 september 2016

Salade van aubergine, feta en tomaten

Een zomerse antipasto of waarom niet, een bijgerecht bij de BBQ. Maak een grotere portie als er vegetariërs onder je gasten zijn.

Voor 2:

1 aubergine,  1/2 cm dik
125 gr kerstomaten
100 gr feta
pijnboompitten, enkele eetlepels
chilivlokken (eventueel) of zwarte peper
basilicum

Snij de aubergines in plakken, strijk ze in met olijfolie en grill ze aan beide zijden. Hou ze opzij.
Rooster in een pan zonder vetstof de pijnboompitten.
Halveer de kerstomaatjes en snij de feta in blokjes. Meng kerstomaatjes met de feta en de pijnboompitten. Kruid met wat chilivlokken en verse basilicum. 
Leg de aubergineplakken op een  schaal en doe er de tomatensalade bovenop. Werk af met een flinke scheut olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.