dinsdag 26 december 2017

Pittige Berloumi met spinazie

Pascale Naessens staat aan de basis van dit recept. Ik kreeg het recept Hal­lou­mi met cur­ry en ko­mijnspi­na­zie onder ogen (Uit: Puur eten dat je doet genieten 2)  en wist meteen: dit wordt onze lunch voor vandaag. Maar ik werk liever met Berloumi dan met halloumi. Minder taai vind ik, minder zout ook én beter gekruid. Want typisch voor Berloumi is dat hij in 4 varianten komt, aangepast aan de seizoenen. Ik gebruikte voor dit recept de wintervariant, in een marinade met gefermenteerde Turkse chilivlokken. Moet je zeker eens proberen, deze Berlaarse variant van grillkaas. 

Voor 2:
1 verpakking Berloumi (variant winter)
3 el milde groene currypasta (bijv. Fairtrade Groene Curry)
1 el komijnzaadjes
450 gr jonge spinazie (gewassen en gedroogd)
peper en zout
3 el olijfolie

Snij de Berloumi in blokjes. Meng de groene curry met 2 à 3 el olijfolie en doe er de Berloumiblokjes bij. Bak ze op een matig vuur tot ze een goudgele kleur krijgen. 
Doe ondertussen de komijnzaadjes in een matig warme pan. Als ze beginnen roken of poffen, doe er dan nog een eetlepel olijfolie bij en dan de spinazie. Laat verder garen  tot de spinazie geslonken is. Je kan nog wat zwarte peper (en zout) bij de spinazie doen, maar echt nodig is dat niet: de Berloumi is van zichzelf al gekruid. 
Schep de spinazie op een bord en doe er de Berloumiblokjes bovenop. Een heerlijk lichte lunch. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.