woensdag 27 maart 2019

Frittata met witte asperges en spinazie

Mijn eerste witte asperges van het jaar, een beetje aan de vroege kant, maar ik kon er toch niet aan weerstaan. Ik combineerde ze met verse spinazie in een frittata. En dat was heel lekker. Je kan er nog altijd een groene salade bijgeven en een stukje brood.

Voor 2:
6 à 8 eieren
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 knoflook, geperst
250 gr verse spinazie, gewassen
1 bussel witte asperges, geschild
125 gr trostomaatjes, in 2 of 4 gesneden
peper en zout
een scheutje lichte room
wat gemalen kaas, voor erbij

Verwarm de oven voor op 180°.
Stoom (of kook)  de  asperges in 6 minuutjes. Giet ze af en snij ze in 3 à 4 stukken.
Fruit de sjalot en knoflook aan in wat olie in een ovenvaste pan.
Doe er de asperges en de tomaatjes bij met wat peper en zout. 
Doe er de spinazie bij en laat garen tot de spinazie geslonken is. 
Klop de eieren los met de room en wat extra peper en zout. 
Doe het eimengsel bij de groenten en laat kort garen op een zacht vuur. 
Schuif de pan dan in de warme oven en laat staan tot de bovenkant net gestold is. 
Lekker met wat gemalen kaas erover. 

 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.