Visfilets kan je gemakkelijk 'a la plancha' bereiden, dwz op een metalen plaatgrill of teppanyaki plaat. Het voordeel is dat de visfilets niet uit elkaar vallen en dat je het vuur ook beter kan controleren. Maar de traditionele grill of bbq blijft natuurlijk ook een optie.
Voor 2:
2 roodbaarsfilets
1 courgette, in schijfjes
2 pruimtomaten, ontpit en in kwarten gesneden
4 lente-uien, gewassen en uiteinden verwijderd
3 knoflookteentjes, gepeld
olijfolie
tex-mex kruidenmolentje
Voor de marinade:
2 el olijfolie
2 tl limoensap (= halve limoen)
1 rood Spaans pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
3/4 tl grof zeezout
1/4 tl komijn
1/4 tl oregano
1/4 paprikapoeder
1 knoflookteentje, geplet
Doe de ingrediënten voor de marinade in een klein kommetje en meng.
Doe ongeveer een vierde van de marinade in een grote kom.
Leg de visfilets in een platte schaal en overgiet met de marinade uit de kleine kom. Dek af met vershoudfolie en marineer ongeveer 30 min. bij kamertemperatuur.
Doe de tomaten, knoflookteentjes en de lente-uien bij de marinade in de grote kom. Meng alles door elkaar. Doe er de courgetteschijfjes bij, nog een flinke scheut olijfolie en een draai van de tex-mex kruidenmolen. Meng nog eens.
Bereid de groenten in de wok.
Leg de visfilets op de plaatgrill (plancha) op gemiddeld warm vuur en rooster ze eerst met de velkant naar boven. Draai ze na enkele minuten om en laat ook de andere kant roosteren. Dat gaat zeer snel. Let erop dat je de visfilets niet te hard laat garen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.