vrijdag 20 juli 2012

Garnaalstaarten in kruidig tomatensausje


Je kan de garnalen opdienen als voorgerecht voor 4 met een stukje stokbrood. Met wat koriandercouscous erbij wordt het een lichte maaltijd voor 2 eters. 


1 eetlepel Olijfolie
1 kleine Uigehakt
1 Theelepels Komijn 
½ Theelepel Paprika 
½ Theelepel Kaneel 
¼ Theelepel Kurkuma 
50 g Sultanarozijnen
4 Stukken Geroosterde Paprikagehakt  
500 g Grote Rauwe Garnalen
400 g Gehakte Tomaten (Blik)
Citroenpartjesvoor erbij 
Verhit de olie in een diepe  pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en roerbak 3 - 4 min. totdat ze zacht is. Voeg de specerijen, rozijnen en paprika toe en roer 1 min. Voeg de garnalen toe en roer ze door het specerijen-mengsel. Voeg de tomaat toe en laat 2 - 3 min. zachtjes koken tot de garnalen net gaar zijn en de saus licht is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.