woensdag 11 juli 2012

Omelet met geitenkaas, courgette en spinazie

Voor deze vegetarische lunch heb je een pan (met deksel)  nodig die groot genoeg is om de spinazie te doen slinken en ook  geschikt is om een omelet in te bakken.


Voor 2:


4 Eieren
1 dl Lichte Room  
1 el Boter
1 el Olijfolie
2 Geitenkaasjes (Crottin de Chavignol)
300 g Jonge Spinazie
1/2  Courgette, in dunne plakjes
1 afgestreken koffielepel Gedroogde Oregano
Zwarte Peper  
Nootmuskaat
Zeezout




Roer de eieren en de room los met een vork en kruid met peper en zout. Was de spinazie grondig (jonge spinazie hoef je niet van de steeltjes te ontdoen).
Stoof de courgetteschijfjes kort aan in de olie, voeg vervolgens de spinazie toe en stoof de spinazie samen met de courgette. Kruid met peper van de molen, zeezout en oregano en nootmuskaat en houd alles warm in een kom.
Zet de pan weer op het vuur en laat de boter smelten in de pan, voeg de eieren toe en roer ze even om, laat de omelet 1 minuut bakken. Zet vervolgens het vuur uit en zet een deksel op de pan. Laat de omelet nog 5 minuten verder garen. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes en meng hem met de spinazie en de courgette.
Verdeel de spinazie en de courgettes over de omelet.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.