zondag 15 juli 2012

Kiptajine Met Abrikozen En Rode Puntpaprika

Een eenvoudige tajine met veel ingrediënten uit de voorraadkast. Je maakt ze zo scherp als je zelf wil.


80 g Gedroogde Abrikozenin reepjes
1 dl Vers Geperst Sinaasappelsap
2 Kipfilets
2 eetlepels Olijfolie
1 Uigesnipperd
1 Teentje Knoflookgesnipperd
2 Rode Puntpaprika’sin reepjes
1 dl Kippenfond (Of Bouillon)
Paar Draaien Uit De Molen Gedroogde Chili'soptioneel
Zout
Versgemalen Peper
1 Ingemaakte Citroen gespoeld, vruchtvlees verwijderd, in repen
1 tl Ras-El-Hanout
Harissapasta




Week de abrikozen ± 30 minuten in het sinaasappelsap. Laat de kipfilet in ± 30 minuten op kamertemperatuur komen en snij in grote stukken. Snij de ingemaakte citroenschil in reepjes. 
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kipfilets aan. Haal uit de pan, leg op een bord en zet even apart. Bak de ui, knoflook en paprika op middelhoog vuur in het achtergebleven vet, ± 5 minuten.  Doe  dit mengsel in een voorverwarmde tajinepan  met  de kippenfond en de gedroogde abrikozen en het weekvocht toe.  Doe de kip erbij, bestrooi alles met een theelepel ras-el-hanout  en laat in nog ± 25 minuten op zacht vuur gaar worden.  Voeg er vlak voor het opdienen de reepjes citroen bij. Lekker met met couscous of met maftoul (= Palestijnse voltarwecouscous uit de Wereldwinkel).  
Tip: je kan de chilipeper weglaten en wat harissapasta op tafel zetten. zo maakt elke tafelgenoot zijn tajine zo pittig als hij zelf wil.

2 opmerkingen:

  1. Annemie Balthazar5 januari 2013 om 22:54

    Vandaag klaar gemaakt en zeer lekker bevonden. Bedankt, Chris en laat ze maar komen, je receptjes.






    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je enthousiaste reacties houden mij aan de slag! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.