Week de abrikozen ± 30 minuten in het sinaasappelsap. Laat de kipfilet in ± 30 minuten op kamertemperatuur komen en snij in grote stukken. Snij de ingemaakte citroenschil in reepjes.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de kipfilets aan. Haal uit de pan, leg op een bord en zet even apart. Bak de ui, knoflook en paprika op middelhoog vuur in het achtergebleven vet, ± 5 minuten. Doe dit mengsel in een voorverwarmde tajinepan met de kippenfond en de gedroogde abrikozen en het weekvocht toe. Doe de kip erbij, bestrooi alles met een theelepel ras-el-hanout en laat in nog ± 25 minuten op zacht vuur gaar worden. Voeg er vlak voor het opdienen de reepjes citroen bij. Lekker met met couscous of met maftoul (= Palestijnse voltarwecouscous uit de Wereldwinkel). Tip: je kan de chilipeper weglaten en wat harissapasta op tafel zetten. zo maakt elke tafelgenoot zijn tajine zo pittig als hij zelf wil.
Vandaag klaar gemaakt en zeer lekker bevonden. Bedankt, Chris en laat ze maar komen, je receptjes.
BeantwoordenVerwijderenJe enthousiaste reacties houden mij aan de slag! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderen