donderdag 19 juli 2012

Zuiderse groentetaart (aangepast op 19 april 2014)


Met quiches kan je alle kanten uit. Je favoriete groentemengsel met dito kruiden doet het gegarandeerd ook goed in een quiche. Sla vooral het blindbakken niet over: zo is het deeg al wat voorgebakken en droog voordat je de vulling erin doet. Dat geeft op het eind een krokante bodem. Neem de grootste hoeveelheid als je deze quiche voor 4 personen maakt. 

Voor 2 à 4:  

1 Pak Kruimeldeeg 
1/2 à 1 Auberginein blokjes van 1 cm
1/2 à 1 Courgettein blokjes
1/2 àRode Paprikain blokjes 
1 kleine Rode Uigesnipperd
100 à 150 Feta  
1 teentje Knoflookgesnipperd
8 Kerstomaatjesgehalveerd
Verse Basilicum
3 Eieren
150 à 200 ml Lichte Room
Peper
Zout 
Italiaanse kruidenmengeling 
Verwarm de oven op 200 graden. Leg het deeg met bakpapier in een bakvorm en bedek met een extra vel bakpapier en droge bonen om blind te bakken. Bak blind ged. 15 min. Haal de bonen en bakpapier eruit.  
Stoof ondertussen de ui en knoflook met de paprika, courgette en aubergine aan in olijfolie. Laat ongeveer 15 min. zachtjes stoven. Kruid met peper en zout. Verdeel de groenten over het deeg. Verdeel de kerstomaatjes en de feta over de groenten. Klop de eieren met de room en kruid dit met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de quiche. Bestrooi met de Italiaanse kruidenmixBak de quiche 35 minuten op 200 graden. 
Serveer de quiche met verse basilicum en een frisse groene sla.

Leuk weetje!
Met de foto van deze zuiderse groentetaart haalde ik de Delhaize-kalender van 2014!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.