woensdag 25 juli 2012

Panzanella met tonijn

Een frisse salade waar nauwelijks werk aan is. Er komt zelfs geen fornuis aan te pas. Je hoeft het recept ook niet letterlijk te volgen. Liever mozzarella of feta ipv ansjovis? Het kan allemaal.  Het enige wat niet mag is je te hard uitsloven, dat gaat een beetje in tegen de filosofie van deze simpele salade. Wat wil je nog meer op een echte zonnedag?

Voor 2:
1/2 halve ciabatta, oud of  geroosterd
1 kleine rode ui, in ringen
jonge sla
kerstomaatjes, gehalveerd
1 klein blikje tonijn *
enkel ansjovisjes, gehalveerd 
een lepeltje kappertjes
rode-wijnazijn
olijfolie
basilicumblaadjes
peper
zeezout



Snij de oude ciabatta in hapklare brokken. (of als je alleen maar verse ciabatta hebt, rooster de sneden ciabatta eerst en snij dan in stukken). Doe ze in een grote slakom en besprenkel ruim met olijfolie en azijn. De stukken brood moeten echt doorsopt zijn. Doe er de andere ingrediënten bij, nog wat peper en zout, meng alles goed dooreen en dien meteen op. 

*Aangezien tonijn  een bedreigde vissoort is, zijn forel of makreel een goed alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.