dinsdag 15 juli 2014

Spaghetti met geroerbakte broccoli


Met broccoli en kerstomaatjes heb je in in een mum van tijd een heerlijke pasta op tafel. De enige voorwaarde is dat de broccoli echt vers is,  groen en met gesloten bloemknoppen.  

Voor 2:
1 broccoli
100 gr kerstomaatjes
1 knoflookteen, fijngehakt
200 gr spaghetti
50 gr fetakaas, verbrokkeld 
25 gr parmezaan, gemalen
zwarte peper en zeezout
olijfolie

Breng een grote pot water met flink wat zout aan de kook voor de pasta. Kook de spaghetti al dente.
Stoom of kook ondertussen de broccoliroosjes. Laat ze niet gaar worden, ze moeten immers nog geroerbakt worden!  
Bak de roosjes samen met de knoflook en de tomaatjes gedurende enkele minuutjes in een ruime pan met twee eetlepels olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. 
Voeg de pasta bij de broccoli en doe er enkele lepels kookwater bij en een scheutje olijfolie. 
Dien op met parmezaan.

Tip: je kan de feta en parmezaan vervangen door pecorinokaas. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.