maandag 23 februari 2015

Citroencakejes

Altijd leuk om een gebakje voor bij koffie of thee bij de hand te hebben.  Ik ben geen ervaren bakker, maar met simpele recepten wil het nog wel lukken!

Voor 9 à 10 cupcakes:

125 gr zelfrijzende bloem
125 gr zachte boter
2 eieren
75 gr fijne kristalsuiker + 50 gr rietsuiker
1 grote biocitroen 
agavesiroop
extra rasp voor te garneren

Verwarm de oven voor op 175°. 
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en zet opzij.
Klop de eidooiers met de suiker en doe er geleidelijk de bloem bij en de rasp en sap van een halve (grote) citroen. Spatel er dan voorzichtig  het opgeklopte eiwit onder.
Doe een papieren vormpje in een bakvorm voor 12 muffins of cupcakes. Verdeel het deeg over 9 à 10 vormpjes en zet in de warme oven gedurende ongeveer 30 minuten.  
Laat even afkoelen op een rooster. Prik wat gaatjes in het midden van elk cakeje en doe er wat agavesiroop in. Garneer met wat extra citroenrasp. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.