
Voor 2:
1 busseltje cavolo nero
1 stuk chorizo, gehalveerd en in stukjes van 1 cm
1 ingemaakte citroen, pulp verwijderd en schil in stukjes gehakt
peper en zout
1 scheutje citroensap
1 grote knoflookteen, in fijne sneetjes gesneden
1/4 tl gerookte paprika
50 g zure room (of een scheut lichte room)
Verhit wat olijfolie in een brede sauteerpan met deksel. Bak de chorizo enkele minuutjes en voeg op het einde de knoflook toe. Doe er de paprika bij en haal de chorizo met knoflook met een spaan uit de pan, en hou ze opzij. Doe er in porties de cavolo nero in en laat kort aanbakken. Doe er een scheutje water, wat zout en royaal peper bij en roer goed om. Laat onder deksel enkele minuten smoren tot de bladeren geslonken zijn. Laat dan verdampen zonder deksel tot de bladeren zacht en lichtbruin worden. Voeg er de chorizo en citroen aan toe en roer er op het einde de room door.
De room staat verder niet in de ingrediëntenlijst....
BeantwoordenVerwijderenBedankt om dit te melden. Ik pas het aan.
Verwijderen