Met een restje groenten kan je al wonderen doen. Een grote zoete aardappel en 3 winterwortels had ik nodig voor dit smakelijke ovenschoteltje, dat tegelijkertijd een lichte lunch en een zalig bijgerecht is.
Voor 2:
3 wortels, eveneens in schijven van 4 à 5 mm
1 rode ui, in partjes
1 knoflookteentje, fijngehakt
150 gr feta
enkele eetlepels fijngehakte bladpeterselie
een kruidenmengeling met zout en zwarte peper (bijv. Roasted Cumin & Pepper)
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200°.
Doe de groenten in een ovenschaal met de kruidenmengeling en wat olijfolie. Ze zijn gaar in ongeveer 40 minuten. Draai ze halfweg eens om zodat ze voldoende onder de olie blijven te zitten.
Verbrokkel er de feta over en de fijngesneden peterselie. Lekker zo of als bijgerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.