maandag 1 april 2019

Schelpjespasta al forno

Lente. Overdag heb je zin in een slaatje, maar 's avonds kan zo'n warme ovenschotel dan weer deugd doen. Eenvoudig, met grote hoeveelheden kaas en nog wat extra proteïne door de champignons. Vegetarisch comfortfood.

Voor 2:
125 gr kleine schelpjespasta
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1/2 groene paprika, in kleine blokjes
125 gr champignons, in schijfjes
1 blik gepelde tomaten
1 mozzarellabolletje
1,5 dl lichte room
5 el parmezaanse kaas 
3 el geraspte mozzarella
peper en zout
1/2 el oregano
1/2 tl basilicum
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°.
Fruit de ui, knoflook en paprika aan in wat olie. Laat 5 minuutje stoven op een zacht vuurtje. Voeg er de champignons aan toe en laat nog 5 minuutjes verder stoven.   Doe er de tomaten bij met de kruiden en wat peper en zout. Laat 20 minuutjes sudderen.
Ondertussen kan je de pasta koken. Giet af.
Meng de room met  de helft van de parmezaan en kruid bij met peper en zout. 
Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschotel, voeg er de pasta bij en de roomsaus. Roer even om en leg er de mozzarellaschijfjes bovenop. Eindig met de rest van de tomatensaus. Strooi er de geraspte mozzarella en de resteredne parmezaan over.
Na 15 à 20 minuten heeft de kaas een gouden korstje en is de schotel klaar.
 

 

 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.