zondag 15 april 2012

Jamie's guacamole


Ideale compagnon van chili con carne maar ook fris dipje voor bij tortillachips.  

2 – 3 rijpe avocado’s
2 – 3 rijpe tomaten, zonder pitjes
een paar rode chilipepertjes, zonder pitjes
handvol, fijngehakte lente-uitjes
flinke hand verse koriander
+ extra
een paar tomaten, gehakt
flinke snuf zout
een halve avocado, gehakt
zeezout en zwarte peper uit de molen
flinke kneep citroen- of limoensap

Voor de guacamole neem je 2 of 3 rijpe avocado’s, 2 of 3 rijpe tomaten, zonder de pitjes, en een paar rode chilipepertjes, ook zonder pitjes, en gooit die allemaal bij elkaar in de keukenmachine, met een handvol schoongemaakte, gehakte lente-uitjes en een flinke hand verse koriander. Als dit alles een mooi fijn haksel is geworden, roer je er nog een paar gehakte tomaten, een flinke snuf zout en nog een halve avocado bij zodat er ook wat stukjes in zitten. Doe het mengsel in een kom en breng het (voorzichtig) op smaak met zeezout, zwarte peper uit de molen en een flinke kneep citroen- of limoensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.