Ideale compagnon van chili con carne maar ook fris dipje voor bij tortillachips.
2 – 3 rijpe avocado’s
2 – 3 rijpe tomaten, zonder pitjes
een paar rode chilipepertjes, zonder pitjes
handvol, fijngehakte lente-uitjes
flinke hand verse koriander
+ extra
een paar tomaten, gehakt
flinke snuf zout
een halve avocado, gehakt
zeezout en zwarte peper uit de molen
flinke kneep citroen- of limoensap
Voor de guacamole neem je 2 of 3 rijpe avocado’s, 2 of 3 rijpe tomaten, zonder de pitjes, en een paar
rode chilipepertjes, ook zonder pitjes, en gooit die allemaal bij elkaar in de
keukenmachine, met een handvol schoongemaakte, gehakte lente-uitjes en een
flinke hand verse koriander. Als dit alles een mooi fijn haksel is geworden,
roer je er nog een paar gehakte tomaten, een flinke snuf zout en nog een halve
avocado bij zodat er ook wat stukjes in zitten. Doe het mengsel in een kom en
breng het (voorzichtig) op smaak met zeezout, zwarte peper uit de molen en een
flinke kneep citroen- of limoensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.