zondag 15 april 2012

Chili con carne uit de voorraadkast


Een heel eenvoudige versie van chili con carne, met ingrediënten die je meestal in de voorraadkast staan hebt. De tomaten met chili kunnen gerust vervangen worden door gewone tomatenstukjes. Dan moet je wel wat extra scherps toevoegen: een theelepel chilipoeder bijv. 

Voor 4:

500 g gehakt rundsvlees
1 x 400 g tomatenstukjes met chili
1 x 400 g rode (kidney)bonen
2 el tomatenpuree
2 teentjes knoflookgeperst
1 grote uigesnipperd
1 tl pimenton (=gerookt paprikapoeder)
1 tl komijn geroosterd
rood pepertjezaadjes eruit en in stukjes gehakt
1 el verse origanofijngehakt
1 tl suiker
250 ml rundsbouillon
1 el olie


Verhit een klein braadpannetje en rooster de komijn in 1 min. tot hij geurig wordt. Neem uit de pan en meng met het paprikapoeder.Verhit de olie in een grote sauteerpan of stoofschotel op matig vuur en bak de ui in 2-3 min. zacht. Doe er de knoflook en het pepertje bij en bak ze 1 min. mee. Voeg nu het gehakt bij en bak op hoog vuur tot het vlees bruin en rul is. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kidneybonen, bouillon, oregano, suiker en kruidenmengsel bij. Laat op zacht vuur ongeveer 1 uur sudderen. Roer af en toe even om. Zet koel weg tot de volgende dag en warm op. Breng eventueel op smaak met zout en zwarte peper. Lekker met rijst, of met tortilla's of met pitabroodjes.
Een portie guacamole*, wat Griekse yoghurt en gemalen cheddarkaas en een fris slaatje doen het altijd goed bij chili con carne.


*Je vindt het recept even verderop in deze blog. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.