vrijdag 20 april 2012

Roodlof met venkel


Roodlof is net als witlof en radicchio een heerlijke groente om te verwerken. Vandaag combineerde ik ze met een restje venkel en dat paste perfect bij gebraden kip. 

Voor 2:
4 stronkjes roodlof
1/4 à 1/2 venkelknol, in reepjes gesneden
1/4 kippenbouillonblokje, verbrokkeld
citroensap
peper en zout
snuifje suiker
enkele takjes bladpeterselie
klontje boter
olijfolie

Haal de buitenste blaadjes van het roodlof weg en snij de venkel in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
Laat de olie en de boter smelten in een pan en stoof er het roodlof en de venkel in. Het roodlof mag gerust wat kleuren. Doe er dan het verbrokkelde bouillonblokje over met een scheutje water. Voeg nog wat citroensap bij, kruid met de suiker, peper en zout. Laat verder sudderen tot  de groenten de gewenste gaarheid hebben: voor mij is dat zacht met nog wat beet.
Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie en het venkelgroen over. Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.