Roodlof is net als witlof en
radicchio een heerlijke groente om te verwerken. Vandaag combineerde ik ze met
een restje venkel en dat paste perfect bij gebraden kip.
Voor 2:
4
stronkjes roodlof
1/4 à 1/2 venkelknol, in reepjes gesneden
1/4 kippenbouillonblokje,
verbrokkeld
citroensap
peper en
zout
snuifje
suiker
enkele takjes
bladpeterselie
klontje
boter
olijfolie
Haal de buitenste blaadjes van het
roodlof weg en snij de venkel in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
Laat de olie en de boter smelten
in een pan en stoof er het roodlof en de venkel in. Het roodlof mag gerust wat
kleuren. Doe er dan het verbrokkelde
bouillonblokje over met een scheutje water. Voeg nog wat citroensap bij, kruid
met de suiker, peper en zout. Laat verder sudderen tot de groenten de gewenste gaarheid hebben: voor
mij is dat zacht met nog wat beet.
Strooi er vlak voor het serveren
de fijngehakte peterselie en het venkelgroen over. Geniet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.