woensdag 18 april 2012

Champignonsaus

Vandaag probeerde ik zelf ravioli te maken, helemaal from scratch. Bij de eerste poging ging het al mis: mijn met de hand geknede deeg leek nergens op. Daarna  slaagde ik er met de keukenmachine toch in om uitrolbare deeg te maken. De vulling is nog in de ravioli geraakt en heeft het kookproces maar niet de smaakproef overleefd. 
Om een lang verhaal kort te maken, de bijhorende champignonsaus was wel de moeite om op te tekenen. 

Voor 3:
200 g champignons
1 tl  kalfsfondpoeder
30 cl lichte room
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
olijfolie

Bak de champignons in een beetje olijfolie op middelhoog vuur tot ze goudgeel zijn.
Schep er de kalfsfond door en blus de pan af met de room. Laat 5 min. sudderen.
Schep er dan de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.