maandag 2 april 2012

Oosters gemarineerde zalm met boontjes en peultjes

Licht, snel klaar en lekker. Een ideaal lentegerecht.


2 x 150 g zalmfilets
2 el olijfolie
2 el sojasaus
zwarte peper
300 g sperzieboontjes
150 g peultjes
een snuifje bicarbonaatpoeder
2 à 3 bosuitjes, in schuine ringetjes gesneden
125 g witte rijst
2 à 3 el ketjam-sesamsaus, 

bijv van het merk Go-Tan Essentials


Marineer de zalm gedurende een kwartiertje in 2 el olie en 2 el sojasaus.
Blancheer de boontjes en peultjes even voor in wat water met zout en een snuifje bicarbonaatpoeder. Zo blijven ze mooi groen. Laat schrikken onder koud water. 
Kook de rijst zoals op de verpakking.
Wok de groenten in wat olie tot ze beetgaar zijn. Doe de ketjap-sesamsaus (naar smaak) bij het groentemengsel en laat nog 1 minuut doorsudderen. Strooi er de bosuitjes over. 
Bak de zalm met aanhangende marinade aan een kant, keer na 2-3 minuten en bedek met de rest van de marinade. Laat weer 2 à 3 minuten bakken. De zalm is op zijn best als hij binnenin nog rauwroze is.



Weetje:

Ketjap-sesamsaus is gemaakt op basis van soja- en oestersaus en een vleugje sesamolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.