donderdag 5 april 2012

Goulash of zo ...

Of dit een echte Hongaarse goulash is, betwijfel ik zelf heel sterk. Maar het is wel een zeer lekker stoofpotje: veel paprika's, goed gekruid en toch niet pikant. een opkikkertje na een koude lentedag. Je moet er wel wat tijd voor uittrekken, maar echt veel werk heb je er niet aan. En zoals nog dikwijls in deze blog is het gerecht beter dan de foto!








600 g stoofvlees
50 g boter
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 grote rode paprika's
2 grote groene paprika's
2 el bloem
1,5 el gerookt paprikapoeder
1 x 400 g tomaatstukjes
1 dl rode wijn
2 dl vleesfond
2 tl tijm
1 tl gemalen komijn
1 tl mix voor vleesgerechten , bijv van bij Dille en Kamille
4 à 6 vastkokende aardappelen
200 g sperziebonen


Snijd het vlees in stukken en wentel door de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. 
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. 
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de vleeskruiden, tijm en komijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen. 
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.