zondag 14 juli 2013

Tomatensalade


In Thuis bij Jamie vond ik een receptje voor een goddelijke tomatensalade. Heerlijk gewoon bij wat (geroosterd) brood, eventueel aangevuld met wat mozzarellakaas, of als bijgerecht bij geroosterde zalm of ander lekkers vanop de grill.
Kies voor dit gerecht alleen rijpe tomaten, liefst in verschillende kleuren en formaten.  








Snij de tomaten eerst in  stukken, zowel in schijfjes als in partjes.  Kleine kerstomaatjes kunnen op hun geheel blijven. Doe ze in een vergiet en bestrooi met flink wat (grof) zeezout en laat ongeveer een kwartiertje staan.
Maak ondertussen een dressing van goede olijfolie en balsamico of rode-wijnazijn, in een verhouding van  1:3 of 1:4, naar eigen smaak. Doe er een geraspt teentje knoflook bij en een (halve) fijngehakte rode chilipeper, zonder zaadjes. 
Doe de tomaten, die ondertussen dankzij het zout hun overtollige water verloren hebben, in een slakom en doe er wat oregano over. Nu nog wat dressing erover, even door elkaar husselen, en enkele blaadjes basilicum er bovenop en het zuiden ligt op je bord!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.