zondag 10 november 2013

Kabeljauw met mosterdsausje en witloof

Een lekker vissausje hoeft niet moeilijk te zijn. Ik koos vandaag voor sjalotjes, witte wijn en mosterd als smaakmakers, maar een flesje witbier en pickles hadden evengoed gekund.







Voor 2:
2 witvisfilets (bijv. kabeljauw)
2 sjalotjes
1 dl witte wijn
1 dl visbouillon
1 dl room
1 tl mosterd
1 el peterselie, fijngehakt
peper en zout
400 gr witloof 
boter

Begin met het witloof aan te bakken in een flinke klont boter op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat verder stoven. Als het begint uit te drogen, brokkel er dan wat (kippen)bouillonpoeder over en wat water. Klaar in ongeveer een half uur.
Ondertussen heb je ruimschoots de tijd om de sjalot te snipperen. Stoof ze aan in wat boter op een zacht vuur. Laat 5 minuutjes verder stoven, zonder te laten kleuren.  Leg er de  drooggedepte vis bovenop en bestrooi met een weinig peper en zout. Giet er de wijn en visbouillon over. Laat enkele minuutjes garen aan elke kant. Haal de vis uit de pan en hou warm onder een alufolie bijv. Doe een eetlepel mosterd bij de sjalotjes samen met de room. Laat even indikken en werk af met de gehakte peterselie.
Lekker met natuuraardappelen.

Tip: als je voor  blackwell-saus gaat (op basis van pickles dus) kun je misschien beter bloemkool erbij serveren i.p.v. witloof.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.