vrijdag 22 november 2013

Varkensfiletkoteletten Duroc d'olives met Passendale


Varianten op de klassieke keuken doen het altijd bijzonder goed! Dus  zet ik maar eens koteletten op het menu, en ik koos daarbij voor kwaliteitsvol varkensvlees van het label 'Duroc d'olives' en combineerde het met nog 2 Belgische topproducten: witloof en Passendale-kaas. Verder geen tierlantijntjes. Snel dus, eenvoudig en lekker!


Voor 2:
2 varkensfiletkoteletten Duroc d'olives
3 à 4 stronkjes witloof, in stukjes gesneden
200 gr Passendale Classic, in kleine blokjes gesneden
1,5 dl lichte room
boter
peper en zout
een snuifje cayennepeper

Bak de varkenskoteletten aan in een iets te ruime pan. Kruid met wat peper, zout en een snuifje cayennepeper. Doe er het witloof bij, leg het vlees boven het witloof en laat verder stoven.  Neem het vlees uit de pan als je denkt dat het gaar is.  Doe er dan de kaas en de room bij en laat alles verder inkoken. Kruid nogmaals met peper, zout en cayenne. 
Laat het vlees op het einde nog even warm worden bij het witloof en dien op met natuuraardappelen. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.