Een quiche is een dankbaar kookconcept. Je kan altijd wat spelen met de opgegeven ingrediënten en het mislukt zelden.
Vandaag lag er bij mij nog een restje gewassen spinazie in de koelkast samen met wat spruiten. Het is niet direct een populaire combinatie, maar, belangrijker, ze werkt!
De half-om-half mix van blauwe en andere kaas is behoorlijk pittig. Voel je dus vrij om de verhoudingen aan te passen, als je huisgenoten of jijzelf niet van blauw en pittig houden!
Voor 4:
1 kant-en-klare verpakking bladerdeeg(of kruimeldeeg)
100 gr gewassen spinazieblaadjes
500 gr spruitjes
100 gr spekreepjes
1 sjalotje, gesnipperd
enkele zongedroogde tomaatjes, in stukjes
50 gr blauwe kaas
50 gr gratinkaas
3 eieren
2 dl lichte room
peper van de molen
Verwarm de oven voor op 210° C (of 190° hetelucht).
Kook de spruitjes in gezouten water bijna gaar en giet ze af.
Fruit het sjalotje aan in wat vetstof in een pan, samen met de spekreepjes. Doe er de spinazie bij en de tomatenstukjes. Roer even door tot de spinazie geslonken is. Kruid met zwarte peper. Voeg geen zout toe: spek en blauwe kaas zorgen daar wel voor. Doe er op het einde de spruitjes bij en meng alles even.
Klop de eieren op samen met de room, los er de kaas in op en kruid bij met wat peper (en eventueel nootmuskaat).
Rol het bladerdeeg in een bakvorm voor quiche, doe er de groenten in en giet er het ei-roommengsel over.
Zet in de oven voor ongeveer 35 min.
Voor de frisse toets serveer je er wat veldsla met vinaigrette bij. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.